onsdag 6 juli 2011

RABARBER

Glesare rabarberodling får man faktiskt leta efter.



God kväll!



Ja, att få till en rabarberpaj från mina ägor är stört omöjligt just nu så jag fick ta hjälp från Arla idag för att få ihop en rabarberdessert. Det blev en paj med rabarberpannacotta, "gofika" med andra ord. Receptet kommer här för alla er andra med glesa odlingar.


~~~~~~~~~~~~


8 portioner


12 digestivekex

75 g smör

1 tsk kanel


Fyllning:

3 gelatinblad

2.5 dl vispgrädde

500 g kesella kvarg rabarber


Mixa kex och smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden och rör sen ner gelatinbladen, låt svalna lite. Blanda grädden med kvarg och häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim.


Perfekt att göra i förväg om man väntar gäster och vill man ha det lite festligare kan man garnera med skivade jordgubbar, det brukar passa bra ihop med rabarbersmaken.


~~~~~~~~~~~~



Jag har precis kommit in från målarhörnan där jag stått hela kvällen och målat plank till vindskyddet så nu måste jag duscha bort all målarfärg innan jag hoppar i säng.


Ha en skön kväll!


KRAM

2 kommentarer:

  1. Visst är det Dollar Store! Och tack rara för tipset om Pottery Barn, jätte snällt, ska kolla upp det bums ;-D Solskenskramar!

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig bild! Haha! Hoppas dom växer på sig fort!

    SvaraRadera