måndag 4 juli 2011

SKUMMIG HALLONDESSERT

Ingredienser till kvällens dessert.


Godkväll!


Efter grillmiddagen idag avrundade vi med en superenkel och jättegod efterrätt gjord på bland annat Kesella kvarg hallon. Gillar ni mousseliknande godsaker så testa gärna detta recept med frisk hallonsmak.



.....och voilà




Recept

250 g Arla kesella kvarg hallon
Rivet skal av ½ citron
2 äggvitor
½ dl strösocker
8 msk hallon
4 msk rostad mandel


Blanda kvarg och citronskal.
Vispa vitorna till fast skum.
Tillsätt socker och fortsätt vispa någon min.
Vänd ner äggvitan i kvargen.
Fördela i 4 portionsglas och låt stå i kyl cirka 1 timme.
Garnera med hallon och mandel vid servering.



Mums!




Nu blir det mys i ruggvädret med levande ljus och Joel Kinnaman på Tv4.

Vi ses i morgon!

KRAM

4 kommentarer:

  1. Lät gott och enkelt. Jag är inte jätteförtjust i mousse. Jag brukar göra pannacotta med kesella. Det är också gott och enkelt:)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det där lät ju jättegott och enkelt. Borde ta och testa någon gång :)

    Jag önskar dig en fin tisdag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset mums! kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott! Ska kommas ihåg här i sommar.

    SvaraRadera