tisdag 22 februari 2011

SKOMAKARENS BARN GÅR OFTAST BARFOTA


Senaste numret av Lantliv Mat & Vin


God eftermiddag!

På lördag blir det fest så nu håller jag på här för fullt med mina förberedelser. Det blir en italiensk buffe som finns med i senaste numret av Lantliv Mat & Vin. Jag älskar att fixa till stora kalas, massor med folk som kommer på besök och jag får slita fram A4 papper och köra min strategiska planering. Jag kommer att vara helt slut på söndag men det tänker jag inte på just nu. Apropå planering så har jag fått ett återfall när det gäller post-it lappar som jag slutade använda efter nyår (nyårslöftet), det hände i förrgår. Men det känns som om jag tar tag i det problemet efter helgen.Nu till inläggets titel "Skomakarens barn går oftast barfota" som brukar stämma rätt bra i de flesta hem men inte hos oss. I vår familj jobbar käre mannen med sånt som det rinner vatten ur (t.e.x blandare och duschar) så man skulle ju kunna tänka sig att den biten var lite åtsidosatt härhemma och att vi hade en hel drös med Mora blandare från 1972 eller nåt. Men glöm det, hos oss byts det ut blandare ungefär lika ofta som kökshanddukarna slängs i tvättten..
FÖRE: så här såg det ut för en vecka sen hemma hos oss med en helt ok blandare i vårt annars så fula ekkök. (tur att Ikea har en kökstävling på G så att jag tog lite foton på köket tidigare)EFTER: denna fasansfulla syn mötte mig när jag kom hem från jobbet för några dagar sedan.

En helt grotesk skapelse som täcker halva fönstret och för tankarna tillbaka till mattanterna i skolan. Jag kunde inte ens fota horisontellt. Tror till och med att mannen känner att det kanske blev lite för mycket den här gången (kartongen ligger nämligen fortfarande kvar i köket) eller jag hoppas i allafall att han känner så. Ledsen att göra er besvikna men det var det här jag skrev om tidigare som "nytt i köket".

Nu lite finare bilder.....vita kök (min dröm) från Elle Decor.
Gillar den ruffiga träbalken ihop med det vita.Rustikt mörkt plankgolv och fina bänkskivor i svart granit. Våra svarta granitbänkskivor är nog det jag är mest nöjd med i köket.

Söta fönsterluckor ovanför skåpen.

Supersnygga barstolar i valnöt och kolla in den häftiga lampan över köksön.


Nu ska jag fortsätta med min planering och räkna ihop hur många gäster det blir på lördag.

Tjohej!


7 kommentarer:

 1. Men åh vilken ful blandare han hittat :/ din stackare puss K

  SvaraRadera
 2. Jesus, han måste vara helt hemmablind...ni kan liksom ta en dusch i köket hela familjen med den där..*ler väldigt mycket*.
  Han byter nog ut den, annars kan du väl be honom läsa dina bloggkommentarer??

  Kram Tina (som använder flera A4 när det vankas partaj)

  SvaraRadera
 3. Ganska praktisk i ett skolkök men kanske inte hemma. :)
  Jag och sambon prata just om det där, han är snickare och här hemma går det trögt med renovering. Suck! Vi sa det att en snickare som har mycket snickarglädje hemma är det något fel på. :)
  / Kia

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att planera fester, alltifrån dukning till mat och efterrätter och ev lekar/tävlingar.
  Att ditt kök skulle vara så fult håller jag inte med om. Just nu är det en fluga att alla kök ska vara vita men det går hela tiden i cykler. Det går inte riktigt lika lätt att byta ut sitt kök som det går att tapetsera om. Jag tycker man ska välja det som man trivs med.
  Ek är ialla fall "mer" modernt än vårt fula i björk. Det är 10-12 år gammalt och är lagom "gulnat" i färgen. Jag försöker försiktigt tala om för maken att det snart är dax för att fräsch upp det lite och han tittar på mig med ögon stora som tefat. Han är helt oförstående!
  Jag försöker även göra en helrenovering, riva en vägg intill vardagsrummet och göra en bardisk men den iden är enormt "svårsåld".
  Vi får se vart det barkar hän.
  På tal om din kran, det kan vara praktiskt ibland men den verkar lite stor för vasken i köket... ;-)
  Ha en bra tisdagkväll.
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 5. Hallå!

  Hoppas allt är bra!
  Du har någonting som väntar inne hos mig :)

  Kramar Maria

  SvaraRadera
 6. Härligt med festplanering men visst är man trött sen. Tur att man inte har fest varje vecka ; ) kram och kul att du kikade in hos Sofiabakar fin blogg du har vi ses igen! Sofia

  SvaraRadera
 7. Vi går också i renoveringstankar, gud vad det är svårt att bestämma sig hur man vill ha !

  SvaraRadera