tisdag 30 augusti 2011

ALLDELES EGNA ÄPPLEN






I helgen trillade mina första äpplen ner till marken. Det är något speciellt med den egna skörden så jag måste nog ta och fixa en större seriös köksträdgård med många fler pallkragar. Ytterligare ett projekt till listan.


Godmorgon!


Den här dagen har startat bättre. Det är lugnare på jobbet och inga inbokade galenskaper idag.




Kokboken åkte fram när jag hade plockat in mina äpplen. Jag valde en smulpaj med mycket Havregryn det kändes mest hälsosamt.





Smulpajen fick följa med till Dalarna och den fina blomman fick Malin av sin chef när hon slutade på sommarjobbet. 



Ha en lovely tisdag!




6 kommentarer:

  1. Det finns en väldigt god GI paj med havregryn i. Kanske har du hittat den...den ska vara nyttig men vad vet jag?!

    kram!

    SvaraRadera
  2. Åhh så gott, med smulpaj!!!! ha en fin kväll. Kram johanna

    SvaraRadera
  3. Gud så gott! Håller med om att det är något speciellt med egna äpplen. Jag har snälla föräldrar med ett tokstort träd, annars hade jag nog saknat de små röda skatterna.

    SvaraRadera
  4. Ojj bor vi så nära :)
    Ska kika lite mer hos dig nu.
    Vi ses igen!
    Anna

    SvaraRadera
  5. God kväll,
    det är härligt med egna äpple. Smulpajen ser väldigt hälsosam och god ut :)
    Kram
    Nelya

    SvaraRadera
  6. Så härligt när man har egna ingredienser att använda! Jag väntar på att våra äpplen ska mogna, någon vecka kvar tror jag nog.

    I år ska jag prova att torka äppelringar i varmluftugnen, jag tycker de köpta är god och det vore kul att göra egna!

    Kramar

    SvaraRadera