tisdag 23 oktober 2012

DE TRE MUSKETÖRERNA




Ett av de nyinköpta äppelträden som jag planterade i helgen. Det här är sorten Aroma.



Hej!


Nu har vårt lilla familjeäppelträd fått ett par kompisar och jag håller tummarna för en bättre skörd framöver, har hört att de trivs bäst i flock de där äppelkompisarna. 





Det andra trädet jag köpte var av sorten Ingrid Marie. Tyvärr har jag ingen större koll på äppelträd och inte gjorde jag någon research innan köpet heller så är det någon av er som har just Aroma eller Ingrid Marie får ni gärna berätta om ni är nöjda eller inte.



Nästa vecka är det höstlov också men för oss blir det inga längre resor. Malin har nämligen bokat in massor med körlektioner och jobb så vi får väl försöka klämma in nåt skoj på hemmaplan kanske. Ska ni göra nåt roligt nästa vecka?



Ha en fin tisdag så ses vi lite senare!


KRAM



16 kommentarer:

  1. Härligt...där kommer du få en riktigt fin liten äppellund:)

    Kan tyvärr inte något om äppelsorter...sorry

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Härligt med egna äppelträd :)
    Vi har inget planerat till höstlovet utan vi tycker det är ganska gött att bara få vara :) En övernattning för Systra Mi:s 9-åring på lördag blir det visserligen och det är ju roligt, särskilt för sonen som är 12. De håller på att göra en film (inspelat med iphonen). Så dottern är i övningskörningsfasen? Phew, här tog dottern sitt körkort i somras och det är så skönt när de klarat det. Bilen försvann dessvärre ur min åsyn! *asg*. Hoppas att du får en härlig dag idag, kram Milla.

    SvaraRadera
  3. Visste inte att äppelträd var flockdjur?? : )

    Höstlov nästa vecka! Sambon tar med sig de två minsta till Finland och Jag och M är själva hemma. Jag har tagit ledigt torsdag och sen så är jag ledig fredag också. Vi ska fixa lite hemma. När katten är borta dansar råttorna på bordet! ; )

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  4. Ohh så fint med äppelträden kan tro att de kommer blomma upp och bli finfina nästa år =D

    Ja man har jäääämt tvätt hemma känns det som, jag brukar trotsa och inte tvätta på ett par dagar för att ha tvättfritt i lägenheten, men då växer ju berget, skratt

    SvaraRadera
  5. Mysigt att plantera äppleträd.Ja bara så skönt med höstlov för kidzen .Känns att dom behöver det dom är så trötta på morronen.blir nog att ta dagen som den kommer för dom som det känns nu.....Ha en skön tisdag fina du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  6. Spännande, hoppas dom tar sig och att ni får många goda äpplen i framtiden!

    Vi har ett äppelträd med massa olika sorter (visst inte ens att det fanns) och det planterades för ca 30 år sen och det blir en hel del äpplen, om man vill (och inte klipper det "fel") ;)

    SvaraRadera
  7. Så härligt med egna äppleträd. Mysigt att så småningom kunna gå ut och plocka sin egen frukt ! Kram

    SvaraRadera
  8. Så trevligt med lite nyplanteringar..:)
    Vi har ett Ingrid Marie som jag har på bild hos mig idag och det är så fina äpplen i höst, synd bara att vårt träd bara ger frukt vartannat år!!
    Önskar dig en lika fin och solig höstdag som jag har här idag :)
    Ann-Louisekram♥

    SvaraRadera
  9. Vad härligt med äppelträd. Håller tummarna för dig att det blir bra med det tre. Kan det vara så att de måste finnas hannar och honor hos dem med? Med zucchini plantor är det så att man måste ha två så att de korspollinerar varandra eller nått, annars blir det ingen frukt.
    Minns att jag gillade Ingrid Marie, rätt syrligt och lite hårt. Är inte så förtjust i mjöliga äpplen.

    Hur går det med dansen förresten? Länge sedan du avlade rapport. Här går vi mot högsäsongen med avslutningar och stora konsertet och framträdanden och grymt mycket tyll blir det i år ;)
    Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Jag har ju Aroma på familjeträdet, de var de sista jag plockade. Vårt träd gav ca 200 kg äpplen, det var rekord!!

    kram

    SvaraRadera
  11. Det blir inget höstlov för oss tyvärr :-( Måste jobba.....

    SvaraRadera
  12. å hoppas de kommer ge dej massor av goda äpplen,hur länge brukar det ta innan man får frukt på dem?

    SvaraRadera
  13. Serfram emot en bit paj i trädgården ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  14. Alltså erat hus ser ju bara så fint ut! Ser ungefär ut som ett sådant jag drömmer om :). Härligt med äppelträd!
    Ha det så bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  15. Vilket fiint hus!!! Jag tror att jag har Aroma, fast det är ganska litet... Ingrid Marie är mitt favoritäppelträd, fast jag har inget tyvärr! Härligt att se i vår, när de blommar och växer!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  16. Nya äppelträd är spännande och underbart när de börjar bära frukt. Vi planterade när vi flyttade hit för 8 år sen ett familjeäppelträd med fyra sorter i (kommer inte ihåg vilka sorter, men har det uppskrivet någonstans) och sen för 4 år sen köpte jag ett Åkerö. I år fick vi ovanligt mycket frukt i träden och fick stötta upp grenarna, fast jag kapat dem ganska mycket eftersom vi hade samma problem förra året.

    SvaraRadera