onsdag 30 oktober 2013

JULTIDNINGARNA


Julfavoriter.God kväll!

Äntligen är de här jultidningarna med inspiration, mat och fina bilder. Lite tidigare förstås som allt annat i år, jultidningarna brukar normalt sett dyka upp mellan den 4:e och 7:e november (jag har koll) men i år är de nästan två veckor tidigare samma sak med julmusten. Förr kunde man med nöd och näppe stå ut några veckor och hålla sig med julmusten till första advent men nu när den dyker upp två månader innan blir det nästan en omöjlighet. Juleskummet fick jag av dottern , hon vet att jag älskar det men just nu lever jag sockerfritt ett tag, ett långt tag hade jag tänkt så förhoppningsvis blir det inget juleskum alls i år.


Nu väntar det bästa med julen, planeringen, fixandet, bakandet och mys med glögg och levande ljus som är tusen gånger bättre än själva julafton. I år ska vi dessutom fira jul hemma hos oss och jag borde vara gladast i universum för vem vill inte vara hemma på självaste julafton men med julen kommer det också en massa gäster och jag räknar väl med att vi blir ca 20-25 personer. En mysig "Fanny och Alexander" jul kan man tycka men det är inte lika mysigt när man inte bor i ett "Fanny och Alexander" hus. Det blir bara trångt och rörigt och jag kommer att känna mig mer som ett av hembiträdena i detta skådespel, ett hembiträde utan juleskum. Vad jag ville ha sagt är att det är mysigt att jultidningarna kommit.God natt!


11 kommentarer:

 1. Tänk att det är någe visst med de där jultidningarna. Man blir så sugen på att göra allt. Själv funderar jag på att ta fram jultidningar jag fick av mamma förra året och låtsas att de är nya. Jag tror säkert jag glömt vad som var i dem ändå. Vad säger du om den? Jultidningarna här är inte lika mysiga och inte lika många heller för den delen. Själv går jag bort på juldagen (som är den stora dagen hos oss). Då går vi till svågern dit hela stora familjen kommer på runt 25 pers. Det är mycket och stökigt men ändå rätt "laidback" som det ändå är hä i Australien. Det mesta har svågern med familj fixat så jag bara njuter lugnet eftersom vi med tjejerna firar hemma 24/12 och kör den svenska varianten då. Så ja det är nästan ju l tre dagar hos oss.
  Sköt om dig!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Roligt att ordna för en massa gäster, men jag skulle inte vilja ha det så på julafton. Just av de anledningarna du skriver. Hjälps inte alla åt en sån dag?! Har ännu inte skaffat nån jultidning. Kanske borde kolla lite.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Godmorgon =) Har en del jultidningar hemma med. Och imorgon är det ju faktiskt november...
  Vi blir hos mig till jul, men blir inte så många. Mysigt <3
  Kramen

  SvaraRadera
 4. "Åh nej inte dags nu igen", tänkte jag när Allt i Hemmet med jul på framsidan trillade ned i brevlådan. Jag blundar på affärn när jag ser dem, I alla fall i okt-nov. Möjligtvis att jag tittar upp i början på december... Jag tycker advent är ok, det där lilla småputtriga myset. Tyvärr, julen har blivit en allt mer jobbig tid med åren och jag drar en stor suck av lättnad när det blir januari.... kan inte förklara varför men den tynger mig enormt. Men julskum är gott!!! Kram Milla

  SvaraRadera
 5. Fanny & Alexanders jul är verkligen en ordentlig jul! Men vi bor inte heller så... Nåja, inspiration kan vi få ändå!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Fullt hur hos er alltså. Vi åker till mannens föräldrar på julafton och sedan blir det lugnt för oss själva hemma. Skönt. Jag tycker dock att det är lite tidigt med allt julpyssel och juliga tidningar och butiker. Nej, för min del kan det gott vänta ett par veckor till.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 7. Haha, du är rolig du ;)))...........men jag förstår dej....det där med hembiträde, hihi.....vi är för det mesta hos nära släkt på julafton, för att det är bäst så....och alla är nöjda så....men vi blir också kring 20 pers....men deras hus är stort så det blir inte trångt ;))..........tycker också tiden i dec...är mysigare än julafton nästan ;)))............kramisar bia

  SvaraRadera
 8. Försåt precis! December är det bästa.

  SvaraRadera
 9. Ohhh älska julen, årets mysigaste tid =D

  SvaraRadera
 10. Så mysigt med alla fina jultidningar. Har bara införskaffat 1 än så länge, men
  det kommer säkert bli några till om jag känner mig själv..;-)

  KRAM

  SvaraRadera
 11. Jag tror ni kommer få en toppen jul : ) kram du fina : ) /Sofia

  SvaraRadera