lördag 11 oktober 2014

IGÅR HÄNDE DET IGEN
Igår fick jag den där känslan igen att jag måste sluta blogga, instagramma och facebooka och börja leva livet på riktigt.

Jag såg på Skavlan igår som gästades av hjärnforskaren Susan Greenfield och som naturligtvis inte alls är aktiv på några sociala medier och jag får alltid den känslan av att allt bara är riktat mot mig. Så här gick i alla fall tongångarna i programmet igår.

 - Vill du verkligen ägna din korta tid på jorden med att ladda ner bilder på kakan du nyss åt och visa upp den för alla.
- Vi lever i en värld för att visa upp oss för andra mer än för vår egen skull, vilket ger oss en mindre stabil identitet.
- Om du inte är ute på sociala medier får du ett rikare liv
- Unga tappar förmågan att prata och kommunicera "face to face"

Ja, inte undra på att man vacklar, men den här gången håller jag mig kvar och det finns faktiskt fördelar också. Att uppdatera sig på sociala medier tar naturligtvis mycket av ens tid men jag tror också att det är det första man ratar bort om inte tiden finns där. Jag tänker också på de vänner jag fått genom bloggen och instagram, helt underbara vänner som jag aldrig hade träffat annars.Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i nya föreställningen "Ägd". Foto: Mats Bäcker

Foto: Sverigesradio

Sist jag tog min bloggpaus i April hade jag varit och sett "Ägd" med Fredik Lindstöm och Henrik Schyffert, den handlade väl egentligen om konsumtion och hållbarhet men spårade även in på det här med sociala medier. Jag måste nog sluta ta åt mig det finns ju 500.000 andra bloggare i Sverige som kan göra det i fortsättningen.Nej nu ska jag bege mig ut i trädgården och leva livet!


Kram8 kommentarer:

 1. Det ena utesluter ju inte det andra, hihi...inte ska du väl sluta blogg kära vän ??
  Själv tycker jag att det är jättekul...bloggen är en del av mitt liv....och i mitt liv händer det ändå saker hela tiden...så själv fortsätter jag ;)))....livet är stenkul, eller hur?
  Trevlig helg!
  Bia

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det gäller att hitta en balans som passar för bloggandet och sociala medier är också en del av det liv vi lever nu, och precis som du säger så hittar man kära vänner där som man inte skulle velat vara utan :).

  KRAM ( från en "blogg"vän )

  SvaraRadera
 3. Visst frågar jag mig ibland OM jag ska fortsätta men det är oftast när jag är på tråkigt humör och har idétorka. Så fort jag andas bloggpaus kommer blogglusten tillbaka som genom ett trollslag :-)
  Det värsta är när jag inte hinner och känner press för att dagarna går. Då gäller det att tänka till och mota stressen.
  Sen TROR jag att den unga generationen är mer slavar under dessa medier...?

  Kraaam

  SvaraRadera
 4. Jag såg också Skavlan igår... jag kan ju bli lite rädd med vad jag sysslar med hehe... nädå (än så länge) så styr och bestämmer jag! Därför känns blogginlägg då å då bättre än varje dag, just nu iaf då LIVET utanför tar tid!

  Idag har jag också varit ute i trädgården (utan tel)

  trevlig kväll

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. DU FÖRSVINNER INTE; DÅ BLIR JAG GALEN!!!!!!!!!!! Klart du ska blogga underbara du kram din trogna bloggvän Sofia

  SvaraRadera
 6. Hoppas verkligen inte att du slutar. Visserligen kan vi ju ses ändå, men det är ju så roligt att ta del av dina betraktelser! Och vilken evinnerlig tur att jag hittade dig i bloggvärlden så jag hittade dig! Ska bli sååå galet kul att ses igen.

  Men det är ju inte bra om man känner sig pressad av bloggandet och tycker att det tar viktig tid från verkligheten så är det nog viktigt att hitta en balans.Jag brukar först minska kommenterandet och sen gör jag en rensning emellanåt. Då är jag rätt hård mot mig själv och funderar på vilka bloggar som verkligen ger mig nåt.

  Men jag tycker inte man ska ha dåligt samvete för bloggandet p g a att man tar tid från verkligheten. Om den så kallade verkligheten innebär att man istället sätter sig i tv-soffan så ser jag ingen skillnad. Tror att många som inte bloggar som säger att "nä sånt hinner inte jag", ibland med förakt i rösten, istället sitter i timmar framför tv'n. Alla får göra sina val, känner jag.

  Ses snart!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Visst har det både för och nackdelar, helt klart. Men i love it *haha* Fast man får inte låta det gå till överdrift.....Hoppas du håller dig kvar i bloggvärlden. Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 8. Hittar man bara balansen och inte låter socialmedia ta överhand, låta det bli en lagom del av livet. Kram Åse

  SvaraRadera