tisdag 29 januari 2013

NÄR HJÄRNAN STANNAR KVAR HEMMA
På vårt köksgolv just nu. Jag försöker trycka ner de stjälkar som är hyfsat hela men det här gången blev det nog 12 ronder innan Penny och tulpan buketten hade gjort upp och Penny vann....återigen.
God kväll!

Igår glömde jag filofaxen hemma på köksbordet och utan den fungerar jag inte. Allt står i den och ingenting av det jag skriver i filofaxen lagras i hjärnan så utan den har jag ingen koll alls på vad som ska hända under dagen och vad jag ska göra.

Ja ni ser ju hur mycket klotter och post-it lappar det dräller ur den. Ibland funderar jag på att bara hiva den i soptunnan, livet borde fungera ändå. Jag kommer väl ändå att städa, ringa mamma, titta på viktiga tv-program, blogga, måla naglarna och träna även om jag inte skriver upp det. Hur gör ni lever ni ett liv utan kalender och post-it lappar?  Lär mig!!!


Lunch blev det ingen igår men jag kom i alla fall ihåg att äta middag för magen började kurra. Det var stopp i tågtrafiken så det blev en supergod Halloumisallad på Centralen när jag väntade på tåget.Idag blev det 1 msk jordnötssmör till middag  (stod det verkligen bara det i filofaxen!?!)Ha en mysig kväll så ses vi i morgon!

KRAM

29 kommentarer:

 1. Ja ibland blir det kaos helt enkelt och jag har en kalender där jag skriver mycket jag med, men gör inget om jag inte tar med den, minns ändå, men skriver ofta ner för att kunna gå tillbaka och kika med, så jag kan checka bakåt osv =D

  SvaraRadera
 2. Jag har bara en vanlig kalender. Men den vill jag gärna ha med mig. Glömmer jag den är det dock inte hela världen. Men jag har nog inte så mycket inbokat som du har.
  Halloumi är något av det godaste jag vet!
  <3

  SvaraRadera
 3. Använder kalendern väldigt lite. Kommer ihåg tandläkarbesök och middagar ändå. Även om jag såklart skriver upp såna saker också. Men, jag skriver inte upp att jag ska städa och måla naglarna ;-) Fniss.

  Ha en bra dag.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Jag har min i datorn, den är ju med nästan överallt..resten har jag i huvudet!

  kram

  SvaraRadera
 5. Jag använder mig av telefonens kalender och skriver in en massa påminnelser där. Men jag skriver inte alls så mycket nu för tiden, fast är man van vid det är det svårt att klara sig utan så är det bara.

  Hoppas du inte glömmer den idag :-). Ha det! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 6. Jag skriver upp i almenackan, men ingen hit, glömmer att titta där *haha*
  Kram till dig

  SvaraRadera
 7. Du skriver väl inte upp att du ska ringa mamma och blogga?? Jag har en kalender som jag skriver upp lite kom ihåg i men även sånt vi har gjort. Kul att kolla tillbaka och se om vi gjort något speciellt.

  Ha en toppen dag!
  Kram kia

  SvaraRadera
 8. Mitt liv skulle inte fungera utan min kallender, tror jag . Vågar inte prova ;-) kram

  SvaraRadera
 9. Hi hi ja man kan inte komma ihåg allt. jag är beroende av min telefon ibland glömmer jag den! Stor kram från TIDAHÖLM ; ) Mums vad maten såg god ut gahhhh vad jag saknar Stockholm ibland där allt finns och är tillgängligt. Det possitiva är att man inte bränner lika mycket pengar på landet ; ) kram Sofia shoppinggalen!

  SvaraRadera
 10. Jag har levt som en slav efter kalender tidigare men inte nu.
  Jag skriver bara upp när jag ska träffa någon.
  Allt annat får liksom ingå i vanliga rutiner.
  Det var en träning att sluta skriva allt men det funkar=))

  Halloumi...jag älskar det!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 11. Om du nu skrivit att du skulle äta 1msk jordnötssmör så kan man ju börja undra!!!??? :-)
  Här går det i vägor med användandet av filofax. Förra året så använde jag den nästan inte alls men det var bara för att jag klantigt nog köpte fel kalendersystem. Hade fått för mig att jag hade SÅÅÅ MYCKET att hålla koll på att jag behövde en sida per dag. Det blev då jättesvårt att få översikt av vad man gjorde förra veckan och nästa så jag sluta använda den och jag överlevde förra året. Nu har jag återgått till mitt gamla system en vecka per uppslag och det funkar bra. Annars så gäller familjekalendern mest hos oss utan den skulle jag aldrig veta vem som skulle vara på vilken balett vilken dag med vilka klader och så vidare.
  Sedan gillar jag listor där jag kanske skriver att jag ska måla naglar om jag verkligen måste komma ihåg det men också om jag behöver ringa någon, fast kanske inte mamma förståss ;-)
  Men prova att glömma den en hel vecka så får du se vad som händer?!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 12. Skulle inte klara mig utan hjärnan, hrm, mobilkalendern menar jag :)
  Hemma är det dessutom väldigt snyggt med alla mina postit-lappar över hela köket, skratt. Ny inredningstrend månne? Ha en fin dag även om jag gissar att du kommer vara hungrig framåt eftermiddagen? Kram

  SvaraRadera
 13. Ser ut att ha varit en hård och tuff strid!

  Jag klarar mig inte utan min kalender heller. Måste bara ha den. Otur att du fick vänta på tåget men salladen såg verkligen god, nyttig och fräsch ut!

  Det samma :-)

  SvaraRadera
 14. Vet du ..här är en som bara har en vanlig väggalmenack där jag skriver upp det viktigaste...det går..ha de, VIOLAN

  SvaraRadera
 15. Mitt liv består också av lappar lappar och åter lappar…det enda jag klarar utan är nog toabesöken - än så länge ;)

  Kraaaaam

  SvaraRadera
 16. Jag har ingen kalender! Det hänger en i köksskåpet men det är mest för min mans skull!! Han är glömsk men det skrivs inte så mycket i den! Ev bvc tider, utv samtal, men inget skrivs ner av de vardagliga rutinerna och veckosysslorna! De mesta kommer jag ihåg ;)

  Kram

  SvaraRadera
 17. Jag är ständigt förvirrad, kalender eller inte... ;-)

  SvaraRadera
 18. Jag glömmer så lätt, så att skriva upp det är ett måste för min del... men bara möten och andra speciella grejer :-) Ha en fortsatt go kväll!

  SvaraRadera
 19. Jag är ingen kalendermänniska och har aldrig varit. Förr hade jag allt i huvudet, skrev aldrig upp något och det funkade, men nu förtiden skriver jag lappar på jobbet och ibland lägger jag in påminnelser i telefonen på sådant jag absolut inte får missa!

  Hoppas ha skön onsdagkväll!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 20. Skönt att inte vara ensam. Jag har allting i telefonen. Utan den vet jag ingenting. Vanskligt att förlita sig på teknik.
  Kram

  SvaraRadera
 21. Sweet dreams min sköna böna ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 22. Oj...jag skriver bara upp det viktigaste. Typ frissan,tandläkaren osv.
  Ja...och hur jag ska jobba, så klart.
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Mitt liv kraschar om jag inte skriver upp.....fattar inte hur de som inte gör det klarar sig!!

  Smarrig sallad där du :)

  Önskar dig en fin avslutning på veckan
  Ann-Louisekram ♥

  SvaraRadera
 24. Tack för grattis hälsningen snälla du:)
  Ha en fin kväll vännen!!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Utan min kalender är jag också helt lost. Men nu har jag börjat föra in händelserna i mobilen ibland, och då fungerar livet bättre ;)

  SvaraRadera
 26. Allt stå i min kalender, utan den blir det kaos. Jornötssmör är supergott men kanske inte till middag, hoppas det blev något mer än så. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 27. Hm, jag är nog lite lappmänniska jag med men har försökt skala ner lite...Men skulle jag inte ha några lappar skulle nog ett och annat glömmas ;-) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 28. Haha, vad du är rolig.
  Jag är nog lite lapp och list skrivare också men har blivit mycket bättre på att inte göra det.
  Salladen såg himla god ut.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 29. Har ingen aning om hur man gör utan kalender! Jag är en riktig kalendernörd och tycker det är kul.....nörd som sagt! Förutom kalendern så är jag beroende av listor, som jag hela tiden skriver om och organiserar om....så nej, jag vet inte hur man gör utan! :)
  KRAM!

  SvaraRadera