måndag 10 juni 2013

TANDLÄKARSKRÄCKEN


Jag har världens snällaste tandläkare Per som jag gått hos i över 20 år så jag vet inte varför det är så här. Jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt varje gång (en gång per år) jag ska dit trots att jag nästan aldrig har några hål, kan inte ens minnas när jag hade det sist men det finns inget värre än när någon ska in och pilla i munnen. Jag brukar ta en morgontid så att det är över så fort som möjligt men idag hade jag tid 14:30, jag avbokade den igår.  Nu har jag våndats över det här besöket i många veckor helt i onödan och så måste jag boka en ny tid och våndas ännu mer. Nej fy vad jag tycker det här är vidrigt.

Har ni det också lika jobbigt med era tandläkarbesök?


Ha en härlig måndag i alla fall!


11 kommentarer:

 1. Nope, tycker inte att det är det minsta jobbigt. Eller ja, det är ju inte kul och det blir dräggligt och kladdigt o s v, men inte ångest-fobi-jobbigt typ.

  Kanske beror det på att jag dragit ut sex tänder och haft tandställning mellan 12 och 18 års ålder. Lite härdad kan man säga.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Uschdå, det låter ju verkligen inte kul :/ Tack och lov så har jag ingen tandläkarskräck :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är FRUKTANSVÄRT att gå till tandläkaren,,,sover inte på natten,,,men kommer på att det inte är så farligt när jag väl varit där...Du är inte ensam om detta..

  Fin blogg förresten,,,

  Kram,,,Ulla

  SvaraRadera
 4. Nä, jag gillar att gå dit. Marre är ju min bästa kompis, så det blir lite skitprat när jag får tillbaka käkarna!

  kramen

  SvaraRadera
 5. Japp!!...gillar inte tandläkaren....det står i mina papper hos tandl....tandläkar rädsla....men förr förra ggn när jag var där...hade jag ett så stort hål...skulle laga i januari och hela julen var jag nervös....så sjukt!!! men det gick jätte bra...tog två bedövningar...men sen den ggn har det gått bra...hade inga hål sist;))...men vi är ju inte ensamma om rädslan....
  Ha de gott min vän!
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Nja, jag har inga större problem med tandläkare faktiskt. Det är klart att det inte är kul men det går. Kan väl bero på att jag har kanonbra tänder och visar mig hos tandläkaren sisådär vart 4:e år och har fortfarande aldrig haft ett hål.

  Tack förresten - den där stunden i solen var väldigt välbehövd!

  SvaraRadera
 7. Usch ja! Jag avskyr det! Jag blir som fem år ungefär, tappar talförmågan och har nära till gråt mest hela tiden. Förra året gick jag till en för mig ny tandläkare och det var det bästa jag gjort i den vägen - tandläkarvägen! Jag hade då inte varit hos tandläkaren på flera år....flera flera år....faktiskt....vågade inte. Men så bet jag av en rätt stor bit av en tand och jag hade liksom inget val. Fick tips om denna tandläkare, Monika, och även om jag fick gå flera gånger och laga och tom dra ut en visdomstand så fick hon mig att slappna av. Hon var så försiktig och tog min rädsla på största allvar. När det var återbesök förra veckan så var jag fortfarande väldigt nervös, men jag visste att de inte skulle göra något som jag inte ville. Och inga hål!! Såå glad! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja, tyvärr :-( Dessutom har jag behövt byta tandläkare ett par gånger och det har inte hjälpt. Dessutom har jag lätt för att få hål i tänderna. Jag avskyr det helt enkelt men jag masar mig dit. Oftast i alla fall men en gång avbokar jag nog ;-) Dumt men... Så jag förstår dig!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Tack och lov inte! Men jag har en dotter som har tandläkarskräck och jag hoppas så att det går över. Jättejobbigt och jag lider med dig!

  Skickar en styrkekram och hoppas att du snart bokar en ny tid så du får det överstökat och inte behöver oroa dig för det med!

  KRam

  SvaraRadera
 10. Tandläkarskräck har jag ej, men hatar verkligen att gå dit, tror aldrig jag kommer gilla det

  SvaraRadera
 11. HÖÖÖÖÖÖÖÖÖG igenkänningsfaktor tyvärr do not enjoy it! kram en medsyster Sofia

  SvaraRadera