tisdag 24 september 2013

SKÄNKEN HAR FLYTTAT NERHej!

Kom hem till ett riktigt rörigt hem igår hallen, trappan och allrummet på övervåningen är tejpad med papp, kartonger och plast för att skydda så gott det går och det ligger ett konstant svagt vitt moln av byggdamm i hela huset. Det är en del av charmen när man släpper in hantverkare i huset. Gick och la mig tidigt då jag blir lite smått paralyserad av allt det stökiga, kommer mig inte för att göra något vettigt och dessutom hade jag huvudvärk. Trist att man blir så gnällig när man äntligen ska få ett nytt fint funktionellt badrum, jag borde vara totalt överlycklig av all smuts och röra.

Skänken på toaletten lyckades jag i alla fall styra in i vardagsrummet trots att vissa (läs 'min man') hellre hade sett den på sopstationen men jag gillar den jättemycket även om den är skrymmande och tar stor plats. Det blev åtminstone tummen upp från Malin och hennes kompisar de tyckte den bröt av fint mot allt det vita. Nu ska jag bara klura ut hur jag ska snygga till avställningsytan som fått sig en rejäl dos med fläckar och fula märken efter några år i ett badrum. Det är säkert knepigt att få till samma färg om man slipar ner ytan lite grann. Några bra tips från er kanske??? Jag vill helst inte måla hela skänken svart även om det får bli en nödlösning.Nu en sen lunchpromenad och lite frisk luft!


12 kommentarer:

 1. Det här är inte helt lätt alltså, skänken kan ju vara laserad betsad oljad eller lackad. Jag hade nog testat mig fram genom att ta med en dörr till färgaffären och se vad de säger. Slipa är ju lätt, eken dammar visserligen ganska mycket men det svåraste blir nog att att komma fram till samma nyans. Om du inte kan tänka dig att få en lite avvikande förstås...

  kramen o lycka till!

  SvaraRadera
 2. Jag hade nog också gnällt över stök, tacksam man är ;-)
  Inte en aning vad man gör för att få den liknande i färg igen... Kanske täcka fläckarna med stilleben!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Hej den är jättesnygg så skulle absolut inte vilja kastat iväg den heller. Ohh sådana fläckar är svårt att få bort, frågade min sambo som jobbar med kemikalier och han sa att det är oftast svårt att få bort eftersom det förmoligen gått ner en bit i trät, så möbelpolish kanske, men han trodde det skulle vara svårt, kanske får måla den eller så?

  kramar

  SvaraRadera
 4. Så jättefin skänk!!
  Kan tyvärr inte tipsa utan tror det är bäst med råd från någon kunnigare än jag ;)
  Men vet du....vi hade en liknande som blev söndersparkad under ett inbrott hos oss för 15 år sedan!!! Nu känner jag hur mycket jag saknar den. Lycka till med projektet.
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 5. Den vore det verkligen synd att göra sig av med. Men hur man fixar till den kan jag inte bidra med. Kanske finns det någon möbelsnickare som kan ge dig ett råd?

  Lycka till!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Inte alls skoj när man är mitt uppe i kaoset =( Men man får ha det färdiga resultatet i huvudet. Tänk vad du kan njuta sen när det är klart. Vilket vackert skåp. Skulle jag spara =)
  Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 7. Det är på ett sätt himla jobbigt med röra och byggdamm, men ändå lite spännande! Det är ju starten och början på något nytt, nåt fint! Håll ut! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin skänk och lampan ovanpå...den var verkligen superfin!! Håll ut i stöket :)

  SvaraRadera
 9. Härligt skåp....bryter av mot det ljusa, precis som du skrev.....haha...jag är likadan när det ska renoveras...gillar inte alls när det blir stökigt och dammigt.....idag ska vi börja tapetsera det rum som ska bli mitt blogg/gästrum....så härligt....jag ska byta rum med dottern som ska ta det stora rummet (där jag just nu sitter o bloggar) i källaren....så hon får det lite mer "privat"....hon är ju 18 år....så man förstår ju ;))
  har inte sovit mycket i natt, för jag planerar och funderar hur jag ska ha mitt rum...det är så himla spännande....så jättestort är det inte, men ett normal stort kanske?....du kanske känner igen dej hur det här när man ska få nåt nytt hihi....
  ha det gott i allt stök iaf;)))
  Kram Britt

  SvaraRadera
 10. Det är en mycket fin skänk!
  Jag tror du kan slipa på ytan och sen måla eller betsa + lacka..??

  Kraaam

  SvaraRadera
 11. Vilken fin, hade den där varit vit så hade jag älskat den:)

  sv: Att båtluffa i Grekland verkar underbart, det är många som gör det och då brukar Santorini vara en ö man besöker:)

  Tack, vad kul att du tycket det.
  ps. Tusen tack för att du lämnade en extra kommentar om att det var du som fått iväg en anonym kommentar ds.

  SvaraRadera
 12. Ja leva mitt i en renovering är aldrig kul, förstår din huvudvärk....men tänk så fint det kommer att bli. Fin är också skänken men tyvärr har jag inga bra tips. Kramisar Tina

  SvaraRadera