torsdag 28 november 2013

TJUVSTART




Hej!


Ja det blev en tjuvstart med lussebullsbaket. Efter påtryckningar och blink blink från sonen så gav jag med mig likt den äkta curling-mamman jag är men jag åt inga, bara bakade så det känns bra. Egentligen bakar man dessa till Lucia enligt mig och just under julen är det lite speciellt med alla traditioner och man vill helst inte under några omständigheter alls rucka på dem och tex klä granen en annan dag, tända adventsljusen lite huller om buller eller kanske för en gångs skull inte panika med julklapparna, nej hur skulle det se ut. Jag har en kollega som alltid är klar med juklapparna till första advent tänk om jag hade anammat den traditionen från första början men det har jag tyvärr inte och nu kan jag inte ändra på det heller, så det så.

 Ikväll ska jag pumpas med ytterligare an massa trevligt julinspo. Det är eventdags i Enköping igen "Vardagslyx goes Christmas" som bjuder på modevisning, mat, julshopping och lotteri. Hoppas på tur att vinna något annat än en leksaksbil denna gång.

Psssst....och tusen tack för alla fina kommentarer om nya badrummet .



Ha en mysig kväll!










20 kommentarer:

  1. lussebullar...mums!.......vad roligt med julinspo också.....nästa helg är det julmarknad här i min stad....den hålls alltid på Norra berget....som ett liiitet skansen ;)....passar perfekt att ha en julmarknad där....men tyvärr tror jag inte snön hinner komma tills dess ;(.......ha en fin kväll min vän ;)
    Britt

    SvaraRadera
  2. hoppas du får en super mysig kväll och vinner något fint. ha så trevligt. Kram

    SvaraRadera
  3. Jultraditioner är viktiga! :)
    Jag har dock ruckat lite på vissa av mina de senaste åren. Jag börjar "jula" till det tidigare, eftersom jag vill njuta av julen längre. Men en tradition som jag aldrig kommer rucka på är att jag skulle inte få för mig att tända någon adventsljusstake eller stjärna före förste advent! Så det så! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Wow, sååå fint badrum ni har!!

    Jag håller med dig att jultraditioner är till för att följas, men även jag bakade lussekatterna tidigare än något annat år i år, men tiden räcker inte till längre fram i december så det fick bli så i år!

    Önskar dig en trevlig första adventshelg!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  5. Har inte bakat några lussebullar, men däremot saffranskaka, den är super god, får bli en till i helgen ;)
    Ha en skön kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  6. Så mysigt att tjuvstarta lite - här hade vi ambitionen att göra det fast tiden räckte inte till. I helgen! Då!

    SvaraRadera
  7. Mums mums mums gahhh vad sugen jag blev nu! kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Supergott!! Jag har inte hunnit med något julbak ännu men har tänkt på det massor - gills det, haha :)

    Men guuuuud vilket badrum ni fått, wow!!! Så lyxigt, jisses ni måste vara mer än nöjda!!! Och så många fräcka finesser!!

    Många adventskramar aka

    SvaraRadera
  9. Klart man ska hålla på traditioner för det är ju just det de är, traditioner så som man alltid gjort oavsett om det är bra eller dåligt, eller hur!?
    Brukar också bli lussebullar runt lucia fast nu här i "the utlandet" måste man ju ändra på lite för det är just annorlunda, men inte för mycket. Jag tillhör dem som fått in som tradition att (åtminstonde försöka) vara klar med klappar till första advent och det är skönt vill jag lova. Om det släpar efter med en eller två är inte hela världen. Ska bara se till att få fram de där adventsgrejerna i dag fredag för helgen är så fullspäckad ändå.
    Ditt badrumsinlägg hade jag missat. (Upptagen med att hålla på köpa in julklappstraditionen kanske). Hur snyggt är int det. Waow! Det har du (ni?) gjort bra. Piffa får du göra när du är klar med traditionerna.

    Kram och ha en underbar helg!
    Anette

    SvaraRadera
  10. Tack för igår! Så härligt att ses, även om det blev kort.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. Jag hade aldrig kunnat hålla mig att ens inte tjuvsmaka på en endaste bulle ;-) Några lussekatter ska jag nog få ihop,nästa helg kanske! Sen väntar jag ivrigt på mormors småkakor!! Mums!
    Hoppas att det var ett trevligt event och att du vann något bättre än en leksaksbil...

    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  12. Till jul FÅR man tjuvstarta ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Älskar lussebullar =) Hade bakat för länge sen, men kommit något emellan hela tiden.
    Måste göra det någon dag. Kikade på inlägget under, wow, vilket badrum, och det där badkaret, ja tack tomten, om du orkar ha det i säcken vill jag gäääärna ha det =)
    Kram raring

    SvaraRadera
  14. Åå så gott det där ser ut...mumms!!
    Har inte kommit igång med lussebak än...men snart såå :)
    Önskar dig och de dina en fin första adventshelg
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  15. O så fina! Och va gott. Själv kör jag en sen start. Börjar nog inte pynta förrän runt tisdag, onsdag någon gång. Önskar dig en härlig första advent. Kram

    SvaraRadera
  16. Lussebullar kan man aldrig få för många av!

    Önskar dig en fin första advent härifrån Brasilien!

    Kram

    SvaraRadera
  17. Mums så gott och så fint ert badrum blivit, riktigt snyggt

    SvaraRadera
  18. kikar in för att önska dej en trevlig adventssöndag....hoppas allt är prima ;))
    kram från bia

    SvaraRadera
  19. Har man tonårskillar säger det bara slurp sen är lussekatterna borta, så snart omgång tre........Önskar dig en mysig första advent o hoppas du vann något riktigt fint på eventet o såklart vilket superfint badrum, wow säger jag. Kramisar Tina

    SvaraRadera