fredag 12 september 2014

BYTT ÄT BYTT OCH KOMMER ALDRIG TILLBAKS


Ni som läst här en längre tid kommer kanske ihåg den här ljuskronan som jag visat förut. Det är ett hantverk från sonen som han så fint tillverkade åt oss i sjätte klass på slöjden så nu har den hängt över vår köksö i 9 år. 

Till jularna har vi alltid pyntat den fint men jag har många gånger känt att den inte fyller sin funktion som ljuskälla, i alla fall under de nio mörka vintrarna som passerat. Många gånger har man dessutom struntat i att det är lite dunkelt när man gjort något på köksön bara för att man inte orkar tända och släcka stearinljusen.

Nu är den ett minne blott och utbytt mot en annan väldigt snygg lampa som är lättare att tända och släcka och ger ett helt annat ljus. Jag har sagt till Victor att jag ska hitta en ny plats åt hans mästerverk så han slutar med sina krokodiltårar men just nu ligger den nerpackad i förrådet och väntar på att han ska skaffa en egen lya, då ska han få den i inflyttningspresent, ha ha ha.Vi har precis kommit hem från ett kalas det var barnens kusin som fyllde 19 år så nu blir det bara lite slappande framför teven resten av kvällen.Ha en skön helg!


Kram10 kommentarer:

 1. Så snygg lampa! Hoppas sonen kommer över sorgen ;) kram Suss

  SvaraRadera
 2. Ohh men vart ju fint med nya också =D

  Trevlig helg på er

  SvaraRadera
 3. Ja det sägs ju nu att det är bra med återvinning och återbruk så det är väl toppen om han kan få den i inflyttningspresent ;-)

  trevlig helg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Jaa ljuskronan och den nya lampan fyller ju sina funktioner på olika vis ;))....kanske lite lättare med en lampa....men ljuskronan var väl charmig och gjord av sonen, så gulligt ;))...men allt har sin tid...
  Önskar dej en trevlig lördag, här skiner solen och i kväll skiner ljusen, hihi...
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Men men men...den kan väl hänga nån annanstans? Den är ju jättefin ju!
  Fast...okeydå! Lampan var också supersnygg så jag ger mig ;-)

  Kraaaam

  SvaraRadera
 6. Kan ju kännas lite hårt ibland när man ratar barnens alster. Men nio år, det måste väl ändå vara ok.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. haha var sak har sin tid så är det! 9 år helt ok : ) Såååååå glad att du är tillbaka ÄNTLIGEN!!!!!!! kram din bloggvän Sofia

  SvaraRadera
 8. Nya lampan får tummen upp. Snygg!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Victors ljushållare var himla fin, men ibland så vill man byta oavsett värde :).
  De nya lamporna var jättefina!!

  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 10. Tisdagskram från din bloggvän i Hjo/Sofia

  SvaraRadera