fredag 3 februari 2012

HENRIK DEN GLADEHej igen!


Idag har det varit kaos i både biltrafiken och tågtrafiken inte alls någon skojig avslutning en fredag. Vill man däremot ha riktigt roligt i trafiken någon dag ska man åka tunnelbana. Det finns nämligen en skön kille i Stockholm som jobbar som tunnelbaneförare på den röda linjen nämligen Henrik Montin. Tänk dig en morgon i rusningstrafik, dagislämningen var katastrof, morgonkaffet hann du inte alls med, alla knuffas och trängs hänsynslöst men så hör du Henrik Montins ljuva stämma. Det slutar med att alla i tågvagnen står och ler mot varandra även den citronsuraste gubben kan inte hålla sig och man fortsätter att le även när man klivit av. Tänk vad lite det krävs för att det ska bli en bra start på dagen. Han har jobbat ett par år och jag har lyckats hamna på hans tåg två gånger men önskar det vore varje dag. Nu har man oftast bråttom till och från jobbet men jag hoppas att jag någon dag ska ha tid att sitta kvar och njuta av en härligt guidad tour genom hela Stockholms röda linje. Här är några sköna fraser från Henrik:


"Välkommna till stationen för alla er som inte gillar kaffe, Nämnligen TE-Centralen! Se till att hålla både över- och underdelen av kroppen innanför dörrarna för nu stängs dom och så bär det av!"

 "Ring ring, vem är det jag talar med? Jo telefonplan hej tack"

"Nästa station Gamla stan, rekommenderad åldersgräns? 60 plus. Gamla stan nästa." 

"Nästa station Östermalmstorg. Välkommen till sthlms crème de la crème.. 
-se upp för dörrarna, dra in pälsarna, dörrarna stängs. "

Jag har fått ett så fint armband av Sofia med bloggen Sofia Bakar tusen tusen tack! Just nu ger hon alla sina bloggläsare chansen att vinna något av hennes söta Matruchka smycken. Tävla kan du göra här.Nej nu ska jag krypa ner under täcket och mysa med Penny!Ha en fin kväll!

TJOHEJ3 kommentarer:

 1. Haha vilken sköning!! :)
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ha ha kan behövas lite skratt då tågen blir försenade! Åhhh vilket fint armband ; ) Ha en fin lördag kära bloggvän kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Haha, förutom att det inte var HELT korrekta citat så är jag glad att jag bidragit till något positivt :)
  Tack för de vänliga orden!

  SvaraRadera