fredag 1 november 2013

HALLOWEEN



Malins mästerverk som nu lyser upp vår entré så fint. Vi har faktiskt aldrig haft en pumpa förut dels för att vi egentligen inte firar Halloween och dels för att jag inte är så kreativ och pysslig som min dotter är men nu fick hon sin vilja igenom.




Godkväll!

Hur har ni det i Halloweenmörkret, har ni blivit skrämda av några halvdöda barn som ringt på dörren!?! Här har det varit ganska stilla med endast två läskiga gäng som hotat med bus eller godis. Jag hade bunkrat upp med godis så vi slapp undan buset. Ett år missade vi det här med Halloween så vårt hus och brevlådan blev fullsmetad med råa ägg och det vill vi helst undvika i framtiden men det är lätt att glömma när man inte har små barn längre som ska spöka ut sig. Malin ska i och för sig på Halloween fest i helgen så hon tränar på sminkningen för fullt just nu, själv behöver man ingen sminkning utan kan helt naturligt bli tagen som häxa eller zombie.


Jag har räknat bokstavskommentarer också och det blev ingen saftig summa direkt, bara 180 riksdaler men eftersom jag "fuskade" och bara deltog med ca hälften av bokstäverna så "fuskar" jag lite med beloppet också och räknar med att det skulle ha blivit ca 500 kronor om jag hade skött mitt åtagande rätt. Så jag bidrar med 500 kr till Rosa Bandet och tackar Sara och Malin för denna fina toppenidé.



Nu en varm dusch och sen är det godnatt för mig!










21 kommentarer:

  1. Så fint och behjärtansvärt med insamlingen :)
    Häftig pumpa!!
    Önskar dig en riktigt fin november-halloweenhelg♥
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  2. Det va fint gjort av dig, pengarna behövs verkligen.

    Mysigt det ser ut:-)
    Vi har också varit drabbade en gång, vi var inte hemma och möttes av tandkräm på dörrhandtaget och ägg kastat mot köksfönstret som fint hade runnit och kladdat in sig ordentligt i spröjsen!

    Kram på dig, snart ses vi igen, bara en vecka kvar

    SvaraRadera
  3. Oj vilken fin pumpa! Mina ögon, näsa och mun hade definitivt varit helt krokiga. Visst är det praktiskt, det är bara att låta bli att mejka sig så är man klar för festen, haha.

    Fint att du hissar summan!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. 500 kr är ju toppen!!
    Wow vilken snygg/läskig pumpa din dotter har gjort!! Det kom några barn hem till oss igår, jag var inte hemma men hade jag varit det skulle jag nog öppna dörren med sonens läskiga mask hehe eller inte, kanske jag hade fått ägg på huset då hehe...

    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Den perfekta halloweenpumpan!! Ett bra bidrag till en organisation som behöver pengarna. Kanon! Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Åh vilken fin pumpa. Här ringde det på dörren en gång, innan vi hann hemifrån. Barnen fick några pepparkakor då vi inte hade godis hemma. Vi är ju nyinflyttade och vana vid lugnet på landet, så vi var inte riktigt förberedda. Kram.

    SvaraRadera
  7. Fina läskigheter hos dig! En del små hemska var runt i byn :)

    SvaraRadera
  8. Wow, vilken proffsig pumpa! Första gången vi också har pumpalykta i år och jag tycker att den är fin, men den här är ju riktigt proffsig! :)
    Och jodå, små spökbarn knackade på även hos mig och jag hade dessutom kommit ihåg godiset i år! :)
    KRAM!

    SvaraRadera
  9. Dom är duktiga våra döttrar ;)))......fin pumpa ;).....väntade zombisar i går kväll men det kom inga ;(....och nu är godiset slut också, haha....så nu hoppas jag det inte kommer några idag/kväll....för då ligger man risit till, hihi......
    Trevlig fredag önskar jag dej;)
    Kram bia

    SvaraRadera
  10. Snygg pumpa! Vi har aldrig haft någon och kommer nog inte ha dt heller. Firar inte halloween. Inga halvdöda barn hittar hit heller utan dom håller sig på byn där det finns gatlyktor. Helt okej för mig! :)
    Mina barn frågar inte efter det heller så det är skönt. De ska få klä ut sig imorgon då de ska på halloweenkalas hos mormor.

    Japp, tidningarna har kommit med julen och jag tycker du verkar lite kluven med jul hemma?? :) Visst är det mysigt med jul hemma men som sagt så blir man lite av en passup då.
    Ha en toppen helg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  11. Vilken häftig pumpa! Vi firar inte Halloween alls. Men en tur till kyrkogården med anledning av Alla Helgons dag har det i alla fall blivit.

    Ha en fin kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  12. Vilken underbar pumpa! Så duktig dotter du har. Jag måste försöka mig på att göra det nått år. Verkar så kul! Kram

    SvaraRadera
  13. Vi brukar alltid ha en pumpa men inte i år :( Men visst är det lite mysigt =)
    Er blev ju super fin, duktigt....
    Kram och ha en toppen lördag nu

    SvaraRadera
  14. Lite Halloween firande pig gar bara upp, den här mörka årstiden tycker jag. Vilken tjusig pumpa Malin ordnat läcker : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  15. Inga läskiga barn som tigger godis i mina kvarter :-)

    Min Malin gjorde en pumpa när vi bodde i radhuset. Hon är pysslig och jag är det inte. Hade lust att göra en till vår uteplats, men jag skyller på att det blev för tungt att bära :-)

    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  16. Nu när killarna är stora är det inte mycket halloweenfirande här hemma. Fin pumpa dottern har gjort, lite lagom läskig......kramisar Tina

    SvaraRadera
  17. vilken läcker pumpa, här firas det inte heller, men lite godis hade jag bunkrat med för att slippa buset. Kram

    SvaraRadera
  18. Så fint Malin gjort! På ön firas inte halloween så det har gått oss ganska obemärkt förbi. Vilket fint bidrag från dig!!!

    Tack snälla du! Nallen såldes på en kvart men visst har jag målat några målningar till bebisen :)

    Ha en härlig söndag <3 Jennie

    SvaraRadera
  19. 500 kr är ju jättebra, så bra idé med att räkna kommentarer och att skänka pengar där efter, fint gjort av dig!!

    Jag hade helt missat att köpa godis i år, men det har inte kommit några bus-sugna barn så vi klarade oss :)

    Hoppas helgen varit bra!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  20. Jag hade också fullt med godis men inte ett enda bus.
    Men mina busiga vuxna barn med respektive käkade upp det mesta!

    SvaraRadera
  21. 500kr inte dåligt, bra där. Såg några barn som var utklädda igår, de var nog på väg mot vårat håll och knacka på dörrarna omkring oss, men precis då var vi ut med Bellman så missade dem, hehe. Men hade nog inte öppnat, lite emot det där tiggeriet =D

    SvaraRadera